Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
10
g oleju
lub 10 g oliwy z oliwek - 50 g surowego boczku, bez kości, bez skóry, pokrojonego w 1 cm kostkę
-
250
g mięsa z udka kurczaka, bez skóry, bez kości, pokrojonego w paski (1,5 x 3-4 cm), osuszonego ręcznikiem papierowym
lub 250 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego w paski (1,5 x 3-4 cm), osuszonego ręcznikiem papierowym
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 2729 kJ / 652 kcal
- Białko
- 63 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 1050 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rumienienie wołowiny (medium rare)
15 Min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w paski)
15 Min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w kostkę)
15 Min
Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w kostkę)
15 Min
Mocne rumienienie wołowiny (pokrojonej w paski)
15 Min
Delikatne rumienienie 200 g cebuli
20 Min
Delikatne rumienienie cebuli i czosnku
20 Min
Rumienienie wieprzowiny z cebulą
15 Min
Rumienienie papryki z cebulą
25 Min
Delikatne rumienienie kurczaka (pokrojonego w kostkę)
15 Min
Delikatne rumienienie kurczaka (pokrojonego w paski)
15 Min
Rumienienie cebuli i czosnku
20 Min