Rolady z nadzieniem serowo-pieczarkowym
TM5 TM6

Rolady z nadzieniem serowo-pieczarkowym

Składniki

Rolady drobiowe

  • 3 filety z piersi kurczaka, średnie, pojedyncze
  • sól, do smaku i oprószenia filetów
  • pieprz czarny, mielony, do smaku i oprószenia filetów
  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 250 g pieczarek, przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
  • 15 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego,
  • 6 plastrów sera żółtego
  • tymianek, suszony ilość do oprószenia filetów
  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
  • 250 g ryżu długoziarnistego

Sos

  • 150 30 - 40 g śmietany, 18% tłuszczu
  • ½ 30 - 40 g mąki pszennej,
  • ½ łyżeczki mieszanych ziół, suszonych, np. ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka chrzanu, tartego,
  • sól, do smaku
  • pieprz czarny, mielony, do smaku

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1314 kJ / 314 kcal
Białko
19.6 g
Węglowodany
36.7 g
Tłuszcz
10.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie