Rolady z nadzieniem serowo-pieczarkowym
TM6 TM5

Rolady z nadzieniem serowo-pieczarkowym

4.7 (746 ocen)

Składniki

Rolady drobiowe

  • 3 filety z piersi kurczaka, średnie, pojedyncze
  • sól, do smaku i oprószenia
  • pieprz czarny, mielony, do smaku i oprószenia
  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 250 g pieczarek, przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
  • 15 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 6 plastrów sera żółtego
  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 250 g ryżu długoziarnistego

Sos

  • 150 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 30 - 40 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki mieszanych ziół, suszonych, np. ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka chrzanu, tartego
  • sól, do smaku
  • pieprz czarny, mielony, do smaku

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1777.8 kJ / 424.9 kcal
Białko
29 g
Węglowodany
41.7 g
Tłuszcz
15.1 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Błonnik
1.4 g
Sód
169.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy