Kurczak pod pierzynką z marchewki i pora; Młode ziemniaki; Surówka z kalarepy i rzodkiewki

Kurczak pod pierzynką z marchewki i pora; Młode ziemniaki; Surówka z kalarepy i rzodkiewki

4.8 212 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    3 - 4 gałązki
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    150 g
  • pora pokrojonego w 1 cm plastry
    50 g
  • masła (patrz wskazówka)
    25 g
  • wody
    500 g
  • ziemniaków, młodych nieobranych, dokładnie umytych, pokrojonych na 3 cm kawałki
    700 g
  • soli
    1 ¾ łyżeczki
  • filety z piersi kurczaka, bez skóry (200-250 g każdy)
    2
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • czosnku, granulowanego
    ½ łyżeczki
  • serka kremowego śmietankowego (ok. 50 g)
    2 łyżki
  • koperku, świeżego tylko liście
    4 - 5 gałązek
  • kalarepy pokrojonej na kawałki
    400 g
  • rzodkiewek
    100 g
  • jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
    100 g
  • jogurtu typu greckiego (patrz wariant)
    70 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    5 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 364.5 kcal / 1525.2 kJ
Białko 22.5 g
Tłuszcz 9.5 g
Węglowodany 49.9 g
Błonnik 10 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Sód 1173.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...