Kurczak po azjatycku z migdałami

Kurczak po azjatycku z migdałami

3.4 89 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

  • wina ryżowego
    2 łyżki
    2 łyżki sake
  • sosu sojowego jasnego
    2 łyżki
    2 łyżki sosu sojowego, słodkiego ketjap manis
  • sosu sojowego
    2 łyżki
  • oleju sezamowego
    2 łyżeczki
  • mięsa z udka kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego w paski (1 x 5 cm)
    600 - 700 g
  • przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
    2 łyżeczki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    15 g
  • migdałów, ze skórką
    80 g
  • wody
    400 g
  • różyczek brokułu
    200 g
  • różyczek kalafiora
    200 g
  • marchewki pokrojonej w słupki
    80 g
  • skrobi kukurydzianej
    1 łyżeczka
  • białej kapusty posiekanej
    200 g
    200 g kapusty pekińskiej, pokrojonej na 4 cm kawałki
  • groszku cukrowego, świeżego, w strączkach bez łyka, przekrojonego na pół
    150 g
    150 g zielonego groszku, mrożonego
  • cebuli dymki (2-3 szt.), pokrojonej na 2 cm kawałki
    50 - 60 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 486.9 kcal / 2044.9 kJ
Białko 29.8 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 6.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...