
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak po azjatycku z migdałami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
2 łyżki wina ryżowego
-
2 łyżki sosu sojowego jasnego
-
2 łyżki sosu sojowego
-
2 łyżeczki oleju sezamowego
-
600 - 700 g mięsa z udka kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego w paski (1 x 5 cm)
-
2 łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
80 g migdałów, ze skórką
-
400 g wody
-
200 g różyczek brokułu
-
200 g różyczek kalafiora
-
80 g marchewki pokrojonej w słupki
-
1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
-
200 g białej kapusty posiekanej
-
150 g groszku cukrowego, świeżego, w strączkach bez łyka, przekrojonego na pół
-
50 - 60 g cebuli dymki (2-3 szt.), pokrojonej na 2 cm kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
486.9 kcal /
2044.9 kJ
Białko
29.8 g
Tłuszcz
32 g
Węglowodany
16 g
Błonnik
6.7 g