
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety pożarskie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
jajka2
-
ząbek czosnku1
-
masła20 g
-
filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 3 cm kawałki400 g
-
bułki tartej plus dodatkowa ilość do panierowania15 - 20 g
-
soli1 płaska łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
mąka pszenna do panierowania
-
masło klarowane do smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
209 kcal /
874.6 kJ
Białko
26.2 g
Tłuszcz
9.2 g
Węglowodany
3.7 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
701.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska