
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety pożarskie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
jajka2
-
ząbek czosnku1
-
masła20 g
-
filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 3 cm kawałki400 g
-
bułki tartej plus dodatkowa ilość do panierowania15 - 20 g
-
soli1 płaska łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
mąka pszenna do panierowania
-
masło klarowane do smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
209 kcal /
874.6 kJ
Białko
26.2 g
Tłuszcz
9.2 g
Węglowodany
3.7 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
701.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Domowe nuggetsy z dwoma sosami
40 min
Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)
45 min
Pieczone pulpety i pikantne ziemniaki z papryką
1 godz.
Zrazy mielone z ziemniakami, kapustą z jabłkiem i sosem warzywnym
1 godz. 25 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45 min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1 godz. 50 min
Placki à la pizza z sosem czosnkowym
45 min
Gołąbki bez zawijania
1 godz. 20 min
Kotlety warzywne z sosem koperkowym
1 godz. 10 min
Cordon bleu z kurczaka
20 min
Kotlety mielone
30 min
Skandynawskie klopsiki z kremowym sosem
50 min