Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 jajka
- 1 ząbek czosnku
- 20 g masła
- 400 g filetów z piersi kurczaka, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 15 - 20 g bułki tartej, plus dodatkowa ilość do panierowania
- 1 płaska łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- mąka pszenna, do panierowania
- masło klarowane, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 874.6 kJ / 209 kcal
- Białko
- 26.2 g
- Węglowodany
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 701.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kremowa potrawka z kurczaka
55 Min
Placki à la pizza z sosem czosnkowym
45 Min
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1h
Zrazy mielone z ziemniakami, kapustą z jabłkiem i sosem warzywnym
1u. 25min
Gołąbki bez zawijania
1h 20min
Kotlety warzywne z sosem koperkowym
1h 10min
Skandynawskie klopsiki z kremowym sosem
50min
Pieczone pulpety i pikantne ziemniaki z papryką
1h
Kotlety mielone
30min
Cordon bleu z kurczaka
20 Min
Domowe nuggetsy z dwoma sosami
40 min
Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)
45 Min