Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
50
g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
lub 50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki - 600 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych na 3 cm kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 4 plastry szynki gotowanej
- 4 plastry sera żółtego
- jajko, roztrzepane, od panierowania
- bułka tarta, do panierowania
- olej, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1111.4 kJ / 265.6 kcal
- Białko
- 42.1 g
- Węglowodany
- 1.1 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 715.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Udka kurczaka pieczone na kapuście
1 godz. 10 min
Gyros z kurczaka z sosem tzatziki
30 min
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową
1h 30 min
Kanapki z burgerem i cheddarem
1h 30 min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1 godz. 10 min
Zupa pomidorowa jak u babci
45 min
Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką
1hod. 55min
Kurczak w cieście francuskim
45 min
Kotlety z morszczuka i kaszy gryczanej z sosem czosnkowo-serowym
1 Std. 40 Min
Roladki z kurczaka z ryżem i sosem musztardowym
50 min
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1h