Cordon bleu z kurczaka
TM6 TM5

Cordon bleu z kurczaka

4.8 (312 ocen)

Składniki

  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
    lub 50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 600 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 4 plastry szynki gotowanej
  • 4 plastry sera żółtego
  • jajko, roztrzepane, od panierowania
  • bułka tarta, do panierowania
  • olej, do smażenia

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1111.4 kJ / 265.6 kcal
Białko
42.1 g
Węglowodany
1.1 g
Tłuszcz
9.4 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Błonnik
0.1 g
Sód
715.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy