
Urządzenia i Akcesoria
Meksykański bowl z szarpanym kurczakiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki½
-
oliwy z oliwek10 g
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 4-5 cm kawałki300 g
-
mieszanki przypraw do tacos i fajitas (patrz wskazówka)2 łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
erytrytolu (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
koncentratu pomidorowego20 g
-
wody80 g
-
sałaty lodowej pokrojonej w 1 cm paski140 g
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół140 g
-
czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy100 g
-
jogurtu naturalnego2 łyżki
-
papryczki chili jalapeño, marynowanej w plastrach, odsączonej z zalewy2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
327.1 kcal /
1368.4 kJ
Białko
39 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Sód
520.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MISKI MOCY
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gyros z kurczaka z sosem tzatziki
30 min
Burrito z mięsem mielonym i awokado
25 min
Miska Buddy z szarpanym kurczakiem (TM6)
35 min
Omlet z kurczakiem w stylu tajskim
50 min
Różowe pity z patelni z szarpanym kurczakiem
1 godz. 25 min
Bowl z łososiem, mango i komosą ryżową
40 min
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
40 min
Azjatycki bowl z wieprzowiną Hoisin
40 min
Tacos z szarpanym kurczakiem al pastor
45 min
Fitness bowl z brązowym ryżem, fasolką szparagową, kurczakiem i ciepłą salsą pomidorową
1 godz.
Bowl z kurczakiem, serem feta i dipem paprykowym
40 min
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1 godz.