Urządzenia i Akcesoria
Tagine z kurczakiem i kaszą kuskus
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
200 g cukinii pokrojonej na 2 cm kawałki
-
80 g marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki
-
100 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki
-
25 g moreli suszonych, bez pestek (opcjonalnie) przekrojonych na pół
-
50 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
180 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 3 cm kawałki
-
¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
½ łyżeczki nasion kolendry mielonych
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
200 g wody
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
50 g kaszy kuskus
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
15.3 g
Kalorie
645 kJ /
153 kcal
Tłuszcz
2.2 g
Węglowodany
15.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kurczak w ziołach prowansalskich z ryżem i brzoskwiniami
1 godz.
Kurczak po azjatycku z migdałami
35 min
Pikantna wieprzowina w pomidorach z chili
25 min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20 min
Kurczak koronacyjny Elżbiety II
30 min
Kurczak z makaronem i pesto
30 min
Cytrynowy kurczak z kaszą kuskus i cukiniowo-jogurtowym dipem
35 min
Makaron jesienny z papryką i kurczakiem
40 min
Pomidorowy gulasz z kurczaka z fasolką szparagową
50 min
Gnocchi z warzywami i wieprzowiną
1 godz.
Kurczak w jogurtowym sosie curry
40 min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min