Souvlaki z kurczaka i papryki z ryżem

Souvlaki z kurczaka i papryki z ryżem

4.2 168 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porcji

Składniki

Marynata
  • 20 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego w 1-2 mm plastry
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g sosu sojowego
  • 50 g miodu
  • 1 - 2 łyżeczki oleju sezamowego (5-10 g), do smaku
  • 25 g sosu barbecue
    25 g sosu barbecue, hoisin
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Souvlaki z kurczaka i papryki z ryżem
  • 800 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 400 g czerwonej papryki (ok. 2 szt.), pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • ½ łyżeczki soli
  • 300 g białego ryżu długoziarnistego
  • 1000 g wody
  • 2 łyżki skrobi kukurydzianej (20 g)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 408 kcal / 1708 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 3.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...