Urządzenia i Akcesoria
Souvlaki z kurczaka i papryki z ryżem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
Marynata
-
20 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego w 1-2 mm plastry
-
2 ząbki czosnku
-
100 g sosu sojowego
-
50 g miodu
-
1 - 2 łyżeczki oleju sezamowego (5-10 g), do smaku
-
25 g sosu barbecue, hoisin25 g sosu barbecue
-
1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Souvlaki z kurczaka i papryki z ryżem
-
800 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
400 g czerwonej papryki (ok. 2 szt.), pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
300 g ryżu białego, długoziarnistego
-
1000 g wody
-
2 łyżki skrobi kukurydzianej (20 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
38 g
Kalorie
1708 kJ /
408 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Shoarma z kurczaka
1 godz. 45 min
Kurczak słodko-kwaśny z ryżem
50 min
Burrito z kurczakiem i pico de gallo
40 min
Kurczak w glazurze z syropu klonowego
25 min
Szaszłyki z kurczaka, ryż z kminem rzymskim i ciepłą sałatką warzywną
2 godz.
Ziołowy kurczak Aleksandry Miotk
1 godz. 10 min
Cytrynowy kurczak z kaszą kuskus i cukiniowo-jogurtowym dipem
35 min
Szaszłyki z ryżem i warzywnym sosem
2 godz. 45 min
Kurczak garam masala z ryżem
1 godz.
Kurczak w papilotach z ananasem i curry
1 godz.
Kurczak w harissie i szybki sos jogurtowo-miętowy
45 min
Kurczak z sałatką z ziemniaków na ciepło
55 min