
Urządzenia i Akcesoria
Souvlaki z kurczaka i papryki z ryżem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
Marynata
-
20 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego w 1-2 mm plastry
-
2 ząbki czosnku
-
100 g sosu sojowego
-
50 g miodu
-
1 - 2 łyżeczki oleju sezamowego (5-10 g), do smaku
-
25 g sosu barbecue
-
1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Souvlaki z kurczaka i papryki z ryżem
-
800 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
400 g czerwonej papryki (ok. 2 szt.), pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
300 g białego ryżu długoziarnistego
-
1000 g wody
-
2 łyżki skrobi kukurydzianej (20 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
408 kcal /
1708 kJ
Białko
38 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
55 g
Błonnik
3.1 g