Zbliża się jesień! To idealna pora roku, by udać się do kuchni i wykorzystać swój Thermomix® do przygotowania dań z produktami sezonowymi. Zainspiruj się przepisami z naszymi ulubionymi jesiennymi składnikami: jabłkami i gruszkami.
Przechowywanie: jabłka i gruszki najlepiej przechowywać w chłodnym miejscu lub w lodówce. Dzięki temu zachowają świeżość przez kilka tygodni.
Przejrzały owoc: masz bardzo dojrzałe jabłka lub gruszki? Zrób z nich sok, przygotuj koktajl gruszkowy lub pokrój jabłka i zrób crumble. Do soków i koktajli możesz dodać owoce ze skórką. Twój Thermomix® rozdrobni ją bez trudu!
Zachowaj je na później: obierz, pokrój na kawałki i zamroź jabłka i gruszki, których masz nadmiar, by cieszyć się ulubionymi jesiennymi daniami cały rok! Jeśli nie chcesz mrozić jabłek, możesz przygotować z nich mus i używać go do owsianek i jogurtów.
Poznaj odmiany: kruche odmiany jabłek i gruszek najlepiej nadają się do pieczenia, ponieważ zachowują swój kształt i ładnie się rumienią!
Wykorzystaj sos jabłkowy: jeżeli chcesz zjeść lżejszy deser, zamień masło lub olej w przepisie na przyrządzany w domu sos jabłkowy.