Urządzenia i Akcesoria
Tartaletki wytrawne z gruszką i serem pleśniowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 porcji
Składniki
-
100 g orzechów włoskich, łuskanych
-
200 g sera z niebieską pleśnią typu Lazur, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
330 g mąki pszennej
-
180 g masła zimnego, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
3 żółtka
-
1 szczypta soli
-
5 gruszkę (ok. 130 g każda), dojrzałych, ze skórą, bez gniazd nasiennych
-
imbir, suszony, mielony do oprószenia tartaletek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10.9 g
Kalorie
1827.5 kJ /
436.5 kcal
Tłuszcz
29.2 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
35.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PIKNIK
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rolada paprykowa z serem kozim, rukolą i orzechami włoskimi
5 godz.
Ptysie z musem z zielonego groszku
2 godz.
Wytrawne serniczki z łososiem
4 godz. 15 min
Tartaletki z truskawkami
1 godz. 20 min
Łódeczki z sałaty z kajuńskimi krewetkami i ananasową salsą
25 min
Tarta prowansalska
1 godz. 15 min
Ptysie z kozim serem, miodem i tymiankiem
2 godz. 30 min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1 godz. 30 min
Paszteciki z serem owczym
2 godz. 50 min
Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem i kaszą jęczmienną
1 godz. 30 min
Rolada szpinakowa z łososiem
2 godz. 50 min
Tarta z gruszkami i rokpolem
1 godz. 40 min