
Urządzenia i Akcesoria
Tartaletki wytrawne z gruszką i serem pleśniowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 porcji
Składniki
-
orzechów włoskich, łuskanych100 g
-
sera z niebieską pleśnią typu Lazur, pokrojonego na 2 cm kawałki200 g
-
mąki pszennej330 g
-
masła zimnego, pokrojonego na 2 cm kawałki180 g
-
żółtka3
-
soli1 szczypta
-
gruszek (ok. 130 g każda), dojrzałych, ze skórą, bez gniazd nasiennych5
-
imbir, suszony, mielony do oprószenia tartaletek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
436.5 kcal /
1827.5 kJ
Białko
10.9 g
Tłuszcz
29.2 g
Węglowodany
35.7 g
Błonnik
2.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PIKNIK
12 Przepisów
Polska
Polska