Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g orzechów włoskich, łuskanych
- 200 g sera z niebieską pleśnią, typu Lazur, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 330 g mąki pszennej
- 180 g masła, zimnego, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 3 żółtka
- 1 szczypta soli
- 5 gruszek (ok. 130 g każda), dojrzałych, ze skórą, bez gniazd nasiennych
- imbir, suszony, mielony, do oprószenia tartaletek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1827.5 kJ / 436.5 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 35.7 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3 godz.
Mini tarty
1 godz. 45 min
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50 min
Ptysie z kozim serem, miodem i tymiankiem
2 Std. 30 Min
Roladki mięsne w cieście filo z sosem chili
1 godz. 25 min
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2 Std. 30 Min
Rolada paprykowa z serem kozim, rukolą i orzechami włoskimi
5 Std.
Tarta z czekoladowym kremem mascarpone i malinami
4h 10min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
2h 50min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1 Std.
Tarta cytrynowa z bezą
2 Std. 30 Min
Tarta cytrynowa z pianą z białek
50 min