Urządzenia i Akcesoria
Tartaletki wytrawne z gruszką i serem pleśniowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 porcji
Składniki
-
100 g orzechów włoskich, łuskanych
-
200 g sera z niebieską pleśnią typu Lazur, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
330 g mąki pszennej
-
180 g masła zimnego, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
3 żółtka
-
1 szczypta soli
-
5 gruszkę (ok. 130 g każda), dojrzałych, ze skórą, bez gniazd nasiennych
-
imbir, suszony, mielony do oprószenia tartaletek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10.9 g
Kalorie
1827.5 kJ /
436.5 kcal
Tłuszcz
29.2 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
35.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PIKNIK
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3 h
Terrina z łososia i ricotty
4 h 35 min
Tarta prowansalska
1 h 15 min
Parmezanowe koszyczki
40 min
Ptysie z kozim serem, miodem i tymiankiem
2 h 30 min
Kulki z cukinią i serem feta
40 min
Mini tarty
1 h 45 min
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50 min
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2 h 30 min
Wieniec z halloumi i rozmarynem
1 h 50 min
Rolada paprykowa z serem kozim, rukolą i orzechami włoskimi
5 h
Rolada szpinakowa z łososiem
2 h 50 min