
Urządzenia i Akcesoria
Drożdżówki z jabłkami
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 sztuk
Składniki
Ciasto
-
mleka250 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki60 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
cukru110 g
-
olej ilość do natłuszczenia miski
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
jajka2
-
mąki pszennej460 g
-
soli1 szczypta
Nadzienie i formowanie drożdżówek
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki320 g
-
mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
-
brązowy cukier ilość do posypania jabłek
-
cynamon, mielony ilość do posypania jabłek
-
jajko do posmarowania drożdżówek1
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
266.2 kcal /
1114.4 kJ
Białko
6.7 g
Tłuszcz
7.3 g
Węglowodany
44.4 g
Błonnik
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 godz. 15 min
Drożdżówki-serca z dżemem
2 godz. 10 min
Drożdżówki z makiem
2 godz. 40 min
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
2 godz. 15 min
Rogaliki z marmoladą
50 min
Brioszka z dżemem rabarbarowym
3 godz. 45 min
Rogale śniadaniowe
2 godz. 10 min
Drożdżowe ślimaczki z twarogiem
1 godz. 20 min
Drożdżówki z serem
1 godz.
Drożdżówki z budyniem i śliwkami
2 godz.
Rogaliki na piątkę
2 godz. 20 min
Zawijane drożdżówki z serem
2 godz. 40 min