
Urządzenia i Akcesoria
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
14 sztuk
Składniki
Dżem gruszkowy z imbirem i wanilią
-
gruszek dojrzałych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki1000 g
-
laski wanilii½
-
cukru50 - 80 g
-
korzenia imbiru, świeżego startego1 - 2 łyżeczki
Gofry
-
jajka3
-
mleka375 g
-
mąki pszennej250 g
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia70 g
-
cukru20 - 25 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
proszku do pieczenia1 ½ łyżeczki
-
soli1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
209.9 kcal /
878.1 kJ
Białko
4.2 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
33.6 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
75.2 mg