Urządzenia i Akcesoria
Rozgrzewający kompot z obierków gruszek
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
7 - 8 gruszkę dojrzałych, nieobranych
-
1200 g wody
-
1 laska cynamonu przełamana na pół
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
5 g skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
-
20 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego40 - 60 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
10 g miodu płynnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
0 mg
Białko
0 g
Kalorie
132 kJ /
32 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kompot wiśniowy
35 min
Kompot wiśniowy (w słoikach na zimę)
50 min
Kompot gruszkowy (w słoikach na zimę)
50 min
Cukier jabłkowo-cynamonowy
5 min
Kompot rabarbarowy z imbirem i pomarańczą
20 min
Kompot z rabarbaru
2 godz. 15 min
Kompot jabłkowo-gruszkowy
1 godz. 15 min
Dżem z jabłek i winogron
45 min
Sok z ciemnych winogron
40 min
Napój cytrynowy na ciepło
10 min
Kompot porzeczkowo-agrestowy
30 min
Napar jabłkowy
40 min