
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 - 8 gruszek dojrzałych, nieobranych
- 1200 g wody
- 1 laska cynamonu przełamana na pół
- 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
- 5 g skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
-
40 - 60
g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
lub 20 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego - 10 g miodu płynnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 32 kcal / 132 kJ
- Białko
- 0 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Węglowodany
- 8 g
- Błonnik
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Napar jabłkowy
40 min
Korzenny napar z zielonej herbaty z owocami
35 min
Kuloodporna kawa
10 min
Kompot wiśniowy
35 min
Kompot gruszkowy (w słoikach na zimę)
50 min
Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem
45 min
Kompot rabarbarowy z imbirem i pomarańczą
20 min
Kompot z rabarbaru
2 godz. 15 min
Kompot jabłkowo-gruszkowy
1 godz. 15 min
Kompot porzeczkowo-agrestowy
30 min
Dżem z jabłek i winogron
45 min
Złote mleko z kurkumą
10 min