
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 - 8 gruszek, dojrzałych, nieobranych
- 1200 g wody
- 1 laska cynamonu, przełamana na pół
- 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 5 g skórki otartej z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek
-
40 - 60
g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
lub 20 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego - 10 g miodu, płynnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 132 kJ / 32 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cukier jabłkowo-cynamonowy
5 min
Syrop piernikowy
1 Std. 10 Min
Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem
45 Min
Kwiaty czarnego bzu smażone w cieście
30 Min
Kompot rabarbarowy z imbirem i pomarańczą
20 min
Kompot z rabarbaru
2h 15min
Grzyby z czosnkiem
20 min
Konfitura ananasowa z wanilią
35min
Korzenny napar z zielonej herbaty z owocami
35min
Mocne rumienienie 350 g cebuli szalotki
25min
Kompot jabłkowo-gruszkowy
1 Std. 15 Min
Kompot porzeczkowo-agrestowy
30 Min