
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto z gruszkami i kruszonką
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 kawałków
Składniki
Ciasto
-
jajko schłodzone1
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy100 g
-
cukru40 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 czubata łyżka
-
mąki pszennej150 g
-
soli1 szczypta
Nadzienie
-
gruszek dojrzałych, obranych, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych500 g
-
żurawiny, suszonej100 g
-
cukru1 łyżka
-
skrobi ziemniaczanej15 g
-
soku z cytryny1 łyżeczka
Kruszonka
-
mąki pszennej150 g
-
brązowego cukru70 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki80 g
-
mleka25 g
-
cynamonu, mielonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
303.7 kcal /
1270.8 kJ
Białko
3.4 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
45.1 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
7.9 g
Sód
22.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CUDOWNE WYPIEKI
10 Przepisów
Polska
Polska