
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- skórka z jednej cytryny, sparzonej
- 20 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
- 1000 g gruszek, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
- 10 - 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 - 3 gałązki rozmarynu, świeżego, średniej wielkości
- 80 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1255.8 kJ / 300.1 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 78.9 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 10.6 g
- Sód
- 4.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem z winogron
30 min
Dżem śliwkowo-borówkowy; Dżem jabłkowo-dyniowy (z cukrem żelującym 2:1)
1 godz.
Dżem z czarnej porzeczki
35min
Powidła śliwkowe
2u.
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40min
Dżem z dyni z jabłkiem i mango
1u. 30min
Powidła wiśniowe
1u. 55min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1u. 30min
Dżem z ciemnych winogron
1 godz. 50 min
Powidła śliwkowo-czekoladowe
1u. 30min
Dżem z jabłek i winogron
45min