Urządzenia i Akcesoria
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
3 słoiki
Składniki
-
skórka z jednej cytryny sparzonej
-
20 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
-
1000 g gruszkę pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
-
10 - 15 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
2 - 3 gałązki rozmarynu, świeżego średniej wielkości
-
80 g cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
4.7 mg
Białko
1.5 g
Kalorie
1255.8 kJ /
300.1 kcal
Tłuszcz
0.4 g
Błonnik
10.6 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
78.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE PRZETWORY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem z winogron
30 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1 godz. 30 min
Dżem z jabłek i kiwi
40 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Powidła śliwkowo-czekoladowe
1 godz. 30 min
Dżem z dyni z jabłkiem i mango
1 godz. 30 min