
Urządzenia i Akcesoria
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
3 słoiki
Składniki
-
skórka z jednej cytryny sparzonej
-
20 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
-
1000 g gruszek pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
-
10 - 15 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
2 - 3 gałązki rozmarynu, świeżego średniej wielkości
-
80 g cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
300.1 kcal /
1255.8 kJ
Białko
1.5 g
Tłuszcz
0.4 g
Węglowodany
78.9 g
Błonnik
10.6 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
4.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKIE PRZETWORY
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Powidła śliwkowe
2 Std.
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 Min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 Min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 Min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1 Std. 30 Min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 Std. 30 Min
Dżem z jabłek i kiwi
40 Min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 Std. 25 Min
Dżem z winogron
30 Min
Dżem z jabłek i winogron
45 Min
Powidła wiśniowe
1 Std. 55 Min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 Std. 30 Min