Urządzenia i Akcesoria
Szarlotka w kokilkach
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
200 g jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
4 łyżki rodzynek
-
3 łyżki brązowego cukru
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 łyżki rumu (opcjonalnie)
-
170 g mąki pszennej
-
100 g cukru pudru
-
2 jajka
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
½ laski wanilii tylko nasiona
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
80.3 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
1521.3 kJ /
363.6 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
9.1 g
Węglowodany
52.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DESERY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kokosowe miniserniczki
50 min
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
45 min
Czekoladowe słoiczki
40 min
Pływające wyspy
45 min
Serniczki pistacjowe z mango
2 godz. 30 min
Suflety orzechowe
1 godz. 30 min
Serniczki z wiśniami
45 min
Brazylijskie trufle z mango
3 godz. 45 min
Fondant czekoladowy z czerwonym pieprzem
35 min
Malinowy cobbler
1 godz. 15 min
Krem kawowy
20 min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1 godz.