Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 200 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 4 łyżki rodzynek
- 3 łyżki brązowego cukru
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 łyżki rumu (opcjonalnie)
- 170 g mąki pszennej
- 100 g cukru pudru
- 2 jajka
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ½ laski wanilii, tylko nasiona
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1521.3 kJ / 363.6 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 52.9 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 80.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Deser kremowy z amaretti i grappą
35min
Malinowy cobbler
1h 15min
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
45min
Serniczki pistacjowe z mango
2h 30min
Suflety orzechowe
1h 30min
Serniczki z wiśniami
45min
Pływające wyspy
45min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1h
Kawowe bezy z ganaszem
2h 15 min.
Prowansalski baton z migdałami i miodem
4h 40min
Tiramisu Caffé Latte
1h 30min
Suflety z owocami leśnymi
50min