
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z burakami i gruszką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
-
orzechów włoskich, łuskanych20 g
-
mięty, świeżej tylko liście2 - 3 gałązki
-
oleju z pestek winogron20 g
-
octu balsamicznego15 g
-
wody20 g
-
musztardy1 łyżeczka
-
erytrytolu lub ksylitolu (patrz wskazówka)1 łyżeczka
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki250 g
-
pestek dyni1 łyżka
-
sera feta pokruszonego80 g
-
mieszanki sałat150 g
-
gruszki dojrzałej, ze skórką, pokrojonej w 2-3 mm plastry½
-
granatu tylko pestki, do posypania½
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
432 kcal /
1808 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
36 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
895.1 mg