Sałatka z burakami i gruszką
TM6 TM5

Sałatka z burakami i gruszką

4.7 (312 ocen)

Składniki

  • 20 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 2 - 3 gałązki mięty, świeżej, tylko liście
  • 20 g oleju z pestek winogron
    lub 20 g oliwy z oliwek
  • 15 g octu balsamicznego
  • 20 g wody
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka erytrytolu lub ksylitolu (patrz wskazówka)
    lub 1 łyżeczka miodu
  • ¼ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 250 g czerwonych buraków, gotowanych, pokrojonych na kawałki
  • 1 łyżka pestek dyni
  • 80 g sera feta, pokruszonego
  • 150 g mieszanki sałat
  • ½ gruszki, dojrzałej, ze skórką, pokrojonej w 2-3 mm plastry
  • ½ granatu, tylko pestki, do posypania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1808 kJ / 432 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
36 g
Tłuszcz
28 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Błonnik
9.3 g
Sód
895.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy