Sałatka z burakami i gruszką

Sałatka z burakami i gruszką

4.7 358 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje

Składniki

  • orzechów włoskich, łuskanych
    20 g
  • mięty, świeżej tylko liście
    2 - 3 gałązki
  • oleju z pestek winogron
    20 g
    20 g oliwy z oliwek
  • octu balsamicznego
    15 g
  • wody
    20 g
  • musztardy
    1 łyżeczka
  • erytrytolu lub ksylitolu (patrz wskazówka)
    1 łyżeczka
    1 łyżeczka miodu
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki
    250 g
  • pestek dyni
    1 łyżka
  • sera feta pokruszonego
    80 g
  • mieszanki sałat
    150 g
  • gruszki dojrzałej, ze skórką, pokrojonej w 2-3 mm plastry
    ½
  • granatu tylko pestki, do posypania
    ½

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 432 kcal / 1808 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 895.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...