
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g orzechów włoskich, łuskanych
- 2 - 3 gałązki mięty, świeżej tylko liście
-
20
g oleju z pestek winogron
lub 20 g oliwy z oliwek - 15 g octu balsamicznego
- 20 g wody
- 1 łyżeczka musztardy
-
1
łyżeczka erytrytolu lub ksylitolu (patrz wskazówka)
lub 1 łyżeczka miodu - ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 250 g czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki
- 1 łyżka pestek dyni
- 80 g sera feta pokruszonego
- 150 g mieszanki sałat
- ½ gruszki dojrzałej, ze skórką, pokrojonej w 2-3 mm plastry
- ½ granatu tylko pestki, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 432 kcal / 1808 kJ
- Białko
- 12 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Węglowodany
- 36 g
- Błonnik
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Sód
- 895.1 mg