Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z burakami i gruszką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
-
20 g orzechów włoskich, łuskanych
-
2 - 3 gałązki mięty, świeżej tylko liście
-
20 g oliwy z oliwek20 g oleju z pestek winogron
-
15 g octu balsamicznego
-
20 g wody
-
1 łyżeczka musztardy
-
1 łyżeczka miodu1 łyżeczka erytrytolu lub ksylitolu (patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
250 g czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki
-
1 łyżka pestek dyni
-
80 g sera feta pokruszonego
-
150 g mieszanki sałat
-
½ gruszki dojrzałej, ze skórką, pokrojonej w 2-3 mm plastry
-
½ granatu tylko pestki, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
895.1 mg
Białko
12 g
Kalorie
1808 kJ /
432 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z rumienionymi szparagami
20 min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM5)
20 min
Letnia sałatka makaronowa
30 min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców
25 min
Sałatka z soczewicą i burakiem
45 min
Sałatka ze szpinaku z suszonymi pomidorami
40 min
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15 min
Sałatka z buraków z pomarańczowym winegretem
50 min
Sałatka z rukolą i pieczarkami
30 min
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45 min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 min