Focaccia z jabłkiem i cebulą

Focaccia z jabłkiem i cebulą

4.7 93 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
12 kawałków

Składniki

  • cebuli dymki pokrojonej na kawałki
    30 g
  • cebuli szalotki pokrojonej na kawałki
    30 g
  • jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
    150 - 200 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i blachy
    40 g
  • tymianku, świeżego tylko liście
    5 gałązek
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • wody
    280 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
  • mąki pszennej chlebowej (patrz wskazówka)
    550 - 650 g
  • soli gruboziarnistej
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 189.2 kcal / 791.8 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 4.7 g
Węglowodany 33.8 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...