
Urządzenia i Akcesoria
Focaccia z jabłkiem i cebulą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
12 kawałków
Składniki
-
cebuli dymki pokrojonej na kawałki30 g
-
cebuli szalotki pokrojonej na kawałki30 g
-
jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki150 - 200 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i blachy40 g
-
tymianku, świeżego tylko liście5 gałązek
-
soli1 ½ łyżeczki
-
wody280 g
-
cukru1 łyżeczka
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
mąki pszennej chlebowej (patrz wskazówka)550 - 650 g
-
soli gruboziarnistej1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
189.2 kcal /
791.8 kJ
Białko
5.2 g
Tłuszcz
4.7 g
Węglowodany
33.8 g
Błonnik
2 g