Brownie z gruszkami
TM5 TM6

Brownie z gruszkami

4.5 (265 ocen)

Składniki

  • 800 g gruszek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 250 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 250 g cukru
  • 1 laska cynamonu (ok. 2 cm)
  • 200 g migdałów, ze skórką
  • 260 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
  • 1 szczypta soli
  • 4 jajka
  • 180 g mąki pszennej
  • 20 g kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 g mleka
  • 20 g migdałów, w płatkach
  • 70 g dżemu morelowego

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
1278 kJ / 305 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
28 g
Tłuszcz
19 g
Błonnik
3.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy