Urządzenia i Akcesoria
Brownie z gruszkami
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
24 kawałki
Składniki
-
800 g gruszek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
masło ilość do natłuszczenia formy
-
250 g cukru
-
1 laska cynamonu (ok. 2 cm)
-
200 g migdałów, ze skórką
-
260 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
1 szczypta soli
-
4 jajka
-
180 g mąki pszennej
-
20 g kakao
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
50 g mleka
-
20 g migdałów, w płatkach
-
70 g dżemu morelowego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
5.3 g
Kalorie
1272.5 kJ /
304.1 kcal
Tłuszcz
18.9 g
Błonnik
3.9 g
Węglowodany
30.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rabarbar pod kruszonką
55 min
Muffinki pomarańczowo-żurawinowe
40 min
Ciasto bananowe z czekoladą
1 godz. 35 min
Brownie z malinami Justyny Bernaciak
1 godz. 10 min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 godz. 35 min
Odwracane ciasto z gruszkami
2 godz. 15 min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13 godz. 25 min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2 godz. 10 min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 godz. 10 min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1 godz. 20 min
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1 godz. 35 min