Dżem z jabłek i winogron

Dżem z jabłek i winogron

4.7 74 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 słoiki

Składniki

  • 400 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 30 g cukru
  • 300 g ciemnych winogron świeżych, odmiany bezpestkowej (patrz wskazówka)
    300 g ciemnych winogron, pozostałych po wykonaniu soku z winogron (patrz wskazówka)
  • ¾ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • ¼ łyżeczki kardamonu, mielonego (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 słoik

Białko 1.6 g
Kalorie 1071.8 kJ / 256 kcal
Tłuszcz 1.1 g
Błonnik 6.3 g
Węglowodany 65.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...