
Urządzenia i Akcesoria
Dżem z jabłek i winogron
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 słoiki
Składniki
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki400 g
-
cukru30 g
-
ciemnych winogron świeżych, odmiany bezpestkowej (patrz wskazówka)300 g
-
cynamonu, mielonego¾ łyżeczki
-
kardamonu, mielonego (opcjonalnie)¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
256 kcal /
1071.8 kJ
Białko
1.6 g
Tłuszcz
1.1 g
Węglowodany
65.5 g
Błonnik
6.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ KOLOROWO
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Dżem z winogron
30 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy
45 min
Dżem z dyni z jabłkiem i mango
1 godz. 30 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem z ciemnych winogron
1 godz. 50 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min
Sok z ciemnych winogron
40 min