Dżem z jabłek i winogron

Dżem z jabłek i winogron

4.7 70 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
1 Cały przepis

Składniki

  • jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
    400 g
  • cukru
    30 g
  • ciemnych winogron świeżych, odmiany bezpestkowej (patrz wskazówka)
    300 g
    300 g ciemnych winogron, pozostałych po wykonaniu soku z winogron (patrz wskazówka)
  • cynamonu, mielonego
    ¾ łyżeczki
  • kardamonu, mielonego (opcjonalnie)
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 Cały przepis

Kalorie 512 kcal / 2143.6 kJ
Białko 3.1 g
Tłuszcz 2.2 g
Węglowodany 131 g
Błonnik 12.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...