Dżem z jabłek i winogron
TM5 TM6

Dżem z jabłek i winogron

4.7 (64 oceny)

Składniki

  • 400 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 30 g cukru
  • 300 g ciemnych winogron, świeżych, odmiany bezpestkowej (patrz wskazówka)
    lub 300 g ciemnych winogron, pozostałych po wykonaniu soku z winogron (patrz wskazówka)
  • ¾ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • ¼ łyżeczki kardamonu, mielonego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
2143.6 kJ / 512 kcal
Białko
3.1 g
Węglowodany
131 g
Tłuszcz
2.2 g
Błonnik
12.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy