
Urządzenia i Akcesoria
Dżem z jabłek i winogron
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
1 Cały przepis
Składniki
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki400 g
-
cukru30 g
-
ciemnych winogron świeżych, odmiany bezpestkowej (patrz wskazówka)300 g
-
cynamonu, mielonego¾ łyżeczki
-
kardamonu, mielonego (opcjonalnie)¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 Cały przepis
Kalorie
512 kcal /
2143.6 kJ
Białko
3.1 g
Tłuszcz
2.2 g
Węglowodany
131 g
Błonnik
12.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ KOLOROWO
12 Przepisów
Polska
Polska