Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy

Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy

4.4 156 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 400 g wody
  • 300 - 400 g gruszek dojrzałych (3-4 szt.), obranych, przekrojonych na pół, bez gniazd nasiennych
  • 100 g gorzkiej czekolady (50% zawartości kakao) pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 ½ łyżeczki kardamonu, mielonego
  • 50 g migdałów, w płatkach prażonych
    50 g orzechów pistacjowych, niesolonych, łuskanych, prażonych

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 354 kcal / 1480 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...