Urządzenia i Akcesoria
Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
400 g wody
-
300 - 400 g gruszkę dojrzałych (3-4 szt.), obranych, przekrojonych na pół, bez gniazd nasiennych
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka miodu
-
1 ½ łyżeczki kardamonu, mielonego
-
50 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych, prażonych50 g migdałów, w płatkach prażonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5 g
Kalorie
1480 kJ /
354 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
5.3 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sos waniliowy
10 min
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 godz. 30 min
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Roladki naleśnikowe z ricottą i pomarańczą
55 min
Korzenny crème brulée
3 godz. 30 min
Mango Fool
15 min
Mini serniczki z purée z mango z Varomy
3 godz.
Kawowy crème brûlée
2 godz. 45 min
Gruszki w czerwonym winie
3 godz. 10 min
Jabłka z cydrowym sosem zabajone
40 min
Kalarepy faszerowane mięsem z indyka
1 godz. 25 min