Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy
TM5 TM6

Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy

4.4 (148 ocen)

Składniki

  • 400 g wody
  • 300 - 400 g gruszek, dojrzałych (3-4 szt.), obranych, przekrojonych na pół, bez gniazd nasiennych
  • 100 g gorzkiej czekolady (50% zawartości kakao), pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 ½ łyżeczki kardamonu, mielonego
  • 50 g migdałów, w płatkach, prażonych
    lub 50 g orzechów pistacjowych, niesolonych, łuskanych, prażonych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1480 kJ / 354 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
25 g
Tłuszcz
25 g
Błonnik
5.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy