Urządzenia i Akcesoria
Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
400 g wody
-
300 - 400 g gruszkę dojrzałych (3-4 szt.), obranych, przekrojonych na pół, bez gniazd nasiennych
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka miodu
-
1 ½ łyżeczki kardamonu, mielonego
-
50 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych, prażonych50 g migdałów, w płatkach prażonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5 g
Kalorie
1480 kJ /
354 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
5.3 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
45 min
Mleczna pianka
3 godz. 10 min
Pieczone brzoskwinie z bezą
40 min
Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy
1 godz.
Gruszki w czerwonym winie
3 godz. 10 min
Jabłka z cydrowym sosem zabajone
40 min
Pudding migdałowy
30 min
Szarlotka w kokilkach
1 godz.
Słodki pudding toffi
1 godz.
Pianka ze zsiadłego mleka z orzechami włoskimi w miodzie
3 godz. 35 min
Pomarańczowe verrines
3 godz. 40 min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 godz. 30 min