Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 400 g gruszek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 50 - 60 g brązowego cukru
- 1 laska cynamonu, przełamana na pół
- 1200 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 367.9 kJ / 87.9 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 23.2 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 9.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kompot rabarbarowy z imbirem i pomarańczą
20 Min
Kompot gruszkowy (w słoikach na zimę)
50 Min
Rozgrzewający kompot z obierków gruszek
35 Min
Kompot z rabarbaru
2 Std. 15 Min
Kompot z suszu
2 Std. 10 Min
Rosół z kaczki i pieczonych warzyw (z osłoną noża miksującego)
3 Std. 30 Min
Kompot porzeczkowo-agrestowy
30 Min
Kompot wiśniowy
35 Min
Napar jabłkowy
40 Min
Korzenny napar z zielonej herbaty z owocami
35 Min
Rozgrzewająca herbata z hibiskusa
30 Min
Herbata po góralsku
20 Min