Urządzenia i Akcesoria
Kompot jabłkowo-gruszkowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 porcji
Składniki
-
500 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
400 g gruszkę bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
50 - 60 g brązowego cukru
-
1 laska cynamonu przełamana na pół
-
1200 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
9.1 mg
Białko
0.4 g
Kalorie
367.9 kJ /
87.9 kcal
Tłuszcz
0.2 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
23.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA POLSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gotowanie na parze kukurydzy w kawałkach
25 min
Kompot wiśniowy
35 min
Kompot wiśniowy (w słoikach na zimę)
50 min
Kompot gruszkowy (w słoikach na zimę)
50 min
Bulion z resztek warzyw
50 min
Kompot rabarbarowy z imbirem i pomarańczą
20 min
Kompot z rabarbaru
2 godz. 15 min
Galaretka z owocami
4 godz. 10 min
Mleko z miodem i czosnkiem
5 min
Rozgrzewający kompot z obierków gruszek
35 min
Kompot porzeczkowo-agrestowy
30 min
Napar jabłkowy
40 min