
Urządzenia i Akcesoria
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
Spód z herbatników
-
herbatników np. maślanych100 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
Gruszki z szafranem
-
gruszek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki300 g
-
wody100 g
-
kardamonu, mielonego½ łyżeczki
-
szafranu2 - 3 szczypty
-
brązowego cukru1 - 2 łyżeczki
Krem
-
mleka250 g
-
cukru80 g
-
budyniu waniliowego w proszku (40 g)1 opakowanie
-
śmietany, 18% tłuszczu300 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
279.9 kcal /
1171.8 kJ
Białko
3.4 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
33.5 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
164.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DESERY
12 Przepisów
Polska
Polska