Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w cienkie plastry
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 g wody
- 250 g cukru trzcinowego Muscovado
- 700 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 120 g octu
- 1 łyżka pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki kurkumy, mielonej
- 100 g rodzynek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 236.1 kJ / 56.4 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 78.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Musztarda gruszkowa
30min
Chutney z mango
40min
Salmorejo - hiszpański chłodnik pomidorowy
30min
Musztarda z gruszek
1h 20min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 godz. 15 min
Sos pomarańczowy curry
5min
Placek lotaryński
45min
Pikantny chutney marchewkowy
4 Std. 10 Min
Chutney śliwkowy
1h
Chłodnik ogórkowy
15min
Pasta z topinamburu
35min
Sos z octu balsamicznego i musztardy
5min