Urządzenia i Akcesoria
Chutney z jabłek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
30 porcji
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w cienkie plastry
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g wody
-
250 g cukru trzcinowego Muscovado
-
1 łyżka pieprzu czarnego, mielonego
-
700 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
120 g octu
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
100 g rodzynek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
78.5 mg
Białko
0.3 g
Kalorie
236.1 kJ /
56.4 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
14.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45 min
Musztarda z suszonymi figami
8 godz.
Sos pomarańczowy curry
5 min
Musztarda gruszkowa
30 min
Pikantny chutney marchewkowy
4 godz. 10 min
Sos z octu balsamicznego i musztardy
5 min
Musztarda z gruszek
1 godz. 20 min
Chutney śliwkowy
1 godz.
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Tagliatelle z marchewki i cukinii
35 min
Placek lotaryński
45 min
Ciasteczka cebulowe
40 min