
Urządzenia i Akcesoria
Chutney z jabłek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
30 porcji
Składniki
-
ząbki czosnku2
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w cienkie plastry10 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
wody20 g
-
cukru trzcinowego Muscovado250 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżka
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki700 g
-
octu120 g
-
soli1 łyżeczka
-
kurkumy, mielonej½ łyżeczki
-
rodzynek100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
56.4 kcal /
236.1 kJ
Białko
0.3 g
Tłuszcz
0.1 g
Węglowodany
14.7 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
78.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska