Chutney z jabłek

Chutney z jabłek

4.8 96 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
30 porcji

Składniki

  • ząbki czosnku
    2
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w cienkie plastry
    10 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • wody
    20 g
  • cukru trzcinowego Muscovado
    250 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżka
  • jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
    700 g
  • octu
    120 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • kurkumy, mielonej
    ½ łyżeczki
  • rodzynek
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 56.4 kcal / 236.1 kJ
Białko 0.3 g
Tłuszcz 0.1 g
Węglowodany 14.7 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 78.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...