Wersje kompatybilne
Sałatka z kalafiorem romanesco, gruszką i serem roquefort
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g sera roquefort, pokrojonego w ok. 1 cm kostkę
- 300 g wody
- 500 g różyczek kalafiora romanesco
- 300 g gruszek (2 szt.), bez gniazd nasiennych, przekrojonych na pół
- 3 łyżki oleju z orzechów włoskich
- 2 łyżki białego octu winnego
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ - 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 958.5 kJ / 228.8 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Małże z bazyliowym sosem
35 min
Sałatka prowansalska z kalmarami
55min
Dressing z kozim serem
10 Min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8 godz. 30 min
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone
1 godz.
Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką
1 godz.
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15 Min
Surowa warstwowa sałatka w słoiczkach (dieta raw)
25 min
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35 min
Sałatka z ogórków z sezamem i wakame
1 godz.
Sałatka Waldorf
15 Min
Wytrawny sernik na zimno
50 min