Pyszne i sprawdzone pomysły na dania oszczędzające czas i energię elektryczną dzięki gotowaniu na wielu poziomach, wykorzystujące mięso i warzywa z rosołu czy wczorajszy ryż lub makaron. Znajdziesz tu również roślinne inspiracje. To zbiór przepisów dostępnych już na Cookidoo®, uporządkowanych w ramach kolekcji, aby świadome gotowanie było jeszcze łatwiejsze.
Zupa krem z resztek warzyw
50 min
Zupa jarzynowa, roladki drobiowe i warzywa na parze
1 godz. 20 min
Zupa krem z warzyw, kurczak na parze, warzywne tagliatelle i sos musztardowy
45 min
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
50 min
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2 godz.
Klasyczny wolno gotowany sos boloński
5 godz.
Orientalne bułeczki na parze z mięsem drobiowym z rosołu
2 godz. 5 min
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Kotlety z mięsa z rosołu
30 min
Enchilady z ryżem, kurczakiem i warzywami
1 godz.
Szarpana „bananina” w sosie BBQ
25 min
Kotleciki z marchewki
1 godz. 20 min
Kotleciki pietruszkowe
25 min
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
1 godz. 30 min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Spaghetti z sosem bolognese z orzechów
35 min
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1 godz. 30 min
Sos holenderski
15 min
Wegańskie masło z aquafabą
2 godz. 25 min
Koncentrat bulionu warzywnego z resztek warzyw
45 min