
Urządzenia i Akcesoria
Klasyczny wolno gotowany sos boloński
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
6 porcji
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
150 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g oleju
-
600 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
150 g czerwonego wina
-
200 g wywaru wołowego (patrz wariant)
-
120 g koncentratu pomidorowego
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ łyżeczki cukru
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
320.7 kcal /
1341.8 kJ
Białko
19.7 g
Tłuszcz
21.2 g
Węglowodany
12 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Sód
619.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wolno gotowany gulasz wołowy z dynią i papryką (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 45 min
Sos pomidorowy z mięsem (ragù)
1 godz. 40 min
Gulasz wołowy (z osłoną noża miksującego), „ryż” kalafiorowy; Bezglutenowe ciasto cytrynowe
1 godz. 45 min
Rumienienie wołowiny z papryką i cebulą
35 min
Rumienienie wołowiny z cebulą
15 min
Sycylijskie pulpety drobiowe w sosie pomidorowym z makaronem
40 min
Ryż ze zrumienioną wołowiną i papryką
45 min
Makaron w sosie bolońskim
40 min
Gulasz z ziemniakami
45 min
Ryż z kurczakiem curry
55 min
Spaghetti Bolognese
40 min
Sos boloński
55 min