
Urządzenia i Akcesoria
Sos holenderski
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
masła pokrojonego na kawałki250 g
-
wody50 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
żółtka3
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
481.6 kcal /
2014.9 kJ
Białko
2.2 g
Tłuszcz
53.4 g
Węglowodany
0.7 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
33.1 g
Sód
303 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1 godz.
Sos waniliowy
10 min
Sos holenderski – 500 ml
15 min
Sos holenderski – 250 ml
15 min
Szparagi z ziemniakami i sosem holenderskim
50 min
Sos berneński
15 min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Oliwa bazyliowa
20 min
Sos z czerwonego wina
40 min
Kremowy dressing francuski
10 min
Sos beszamelowy
15 min
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25 godz. 20 min