![Sos holenderski Sos holenderski](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0BB1F38A-C3CA-43F9-8931-64DAB2F01A1C/Derivates/7C96DEC6-678B-40A4-9C47-6BD4245217AE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g masła, pokrojonego na kawałki
- 50 g wody
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 3 żółtka
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2014.9 kJ / 481.6 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 53.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 33.1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 303 mg
Alternatywne przepisy
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1sa 15 dk
Sos beszamelowy
15 Min
Sos berneński
15 Min
Portugalskie mini tarty z kremem budyniowym (pasteis de nata)
2sa
Sos holenderski – 250 ml
15 Min
Sos waniliowy
10 Min
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
55 dk
Sos holenderski – 500 ml
15 Min
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1sa
Szparagi z ziemniakami i sosem holenderskim
50 Min
Sos pomarańczowy curry
5 dk
Sos cytrynowy
20 Min