Urządzenia i Akcesoria
Sos holenderski
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
250 g masła pokrojonego na kawałki
-
50 g wody
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
3 żółtka
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
303 mg
Białko
2.2 g
Kalorie
2014.9 kJ /
481.6 kcal
Tłuszcz
53.4 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
33.1 g
Węglowodany
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Szparagi z ziemniakami i sosem holenderskim
50 min
Sos holenderski – 500 ml
15 min
Sos holenderski – 250 ml
15 min
Sos cytrynowy
20 min
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1 godz.
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
1 godz. 30 min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Sos waniliowy
10 min
Sos berneński
15 min
Kremowy dressing francuski
10 min
Purée ziemniaczane
50 min
Sos beszamelowy
15 min