
Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Farsz
-
kapusty kiszonej dokładnie odciśniętej (patrz wskazówka)300 g
-
liść laurowy, suszony1
-
ziarna ziela angielskiego2
-
wody500 g
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
oleju20 g
-
resztek mięsa, ugotowanego z rosołu, całkowicie ostudzonego, pokrojonego na 3 cm kawałki500 g
-
soli¾ - 1 łyżeczkę
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
Ciasto
-
wody plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów300 g
-
oleju30 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu550 g
-
sól do gotowania pierogów
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
537.5 kcal /
2248.7 kJ
Białko
28.3 g
Tłuszcz
13.4 g
Węglowodany
75.6 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Sód
744.1 mg