
Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Farsz
-
300 g kapusty kiszonej dokładnie odciśniętej (patrz wskazówka)
-
1 liść laurowy, suszony
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
500 g wody
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju
-
500 g resztek mięsa, ugotowanego z rosołu, całkowicie ostudzonego, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
¾ - 1 łyżeczkę soli
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto
-
300 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
-
30 g oleju
-
550 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
sól do gotowania pierogów
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
537.5 kcal /
2248.7 kJ
Białko
28.3 g
Tłuszcz
13.4 g
Węglowodany
75.6 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Sód
744.1 mg