Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
TM6 TM5

Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą

4.5 ( 305 ocen )

Składniki

Farsz

  • 300 g kapusty kiszonej dokładnie odciśniętej (patrz wskazówka)
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 500 g wody
  • 200 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oleju
  • 500 g resztek mięsa, ugotowanego z rosołu, całkowicie ostudzonego, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • ¾ - 1 łyżeczkę soli
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Ciasto

  • 300 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
  • 30 g oleju
  • 550 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • sól do gotowania pierogów

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
537.5 kcal / 2248.7 kJ
Białko
28.3 g
Tłuszcz
13.4 g
Węglowodany
75.6 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Sód
744.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy