Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą

Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą

4.5 317 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

Farsz
  • kapusty kiszonej dokładnie odciśniętej (patrz wskazówka)
    300 g
  • liść laurowy, suszony
    1
  • ziarna ziela angielskiego
    2
  • wody
    500 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    200 g
  • oleju
    20 g
  • resztek mięsa, ugotowanego z rosołu, całkowicie ostudzonego, pokrojonego na 3 cm kawałki
    500 g
  • soli
    ¾ - 1 łyżeczkę
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - ¾ łyżeczki
Ciasto
  • wody plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
    300 g
  • oleju
    30 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    550 g
  • sól do gotowania pierogów

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 537.5 kcal / 2248.7 kJ
Białko 28.3 g
Tłuszcz 13.4 g
Węglowodany 75.6 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 3.1 g
Sód 744.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...