Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu warzywnego z resztek warzyw
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
750 g
Składniki
-
700 g warzyw, mieszanych resztek (obierek i skrawków), pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
1 ząbek czosnku
-
40 g soli40 g soli gruboziarnistej
-
50 - 100 g wody (patrz wskazówka)
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
30 g oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
2267.4 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
342.1 kJ /
81.8 kcal
Tłuszcz
4.2 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
8.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ketchup z dyni
40 min
Koncentrat bulionu z wolno gotowanej wołowiny i zrumienionych warzyw
3 godz.
Pitny jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Musztarda
36 godz. 10 min
Jogurt grecki
12 godz. 15 min
Jogurt kokosowy (wegański)
12 godz. 25 min
Koncentrat bulionu warzywnego
45 min
Bułki i knedel na parze
1 godz.
Koncentrat bulionu warzywnego z pomidorami
30 min
Koncentrat bulionu grzybowego
25 min
Gulasz
45 min