
Urządzenia i Akcesoria
Kotleciki pietruszkowe
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 25 min
8 sztuk
Składniki
-
ząbki czosnku2 - 3
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście (1 pęczek)15 - 20 g
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy240 g
-
mąki pszennej30 g
-
kminu rzymskiego, mielonego (opcjonalnie)½ - 1 łyżeczka
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
olej rzepakowy ilość do smażenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
57.7 kcal /
241.4 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
0.8 g
Węglowodany
10.3 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
283.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 godz. 20 min
Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
1 godz.
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Wegetariańskie burgery z fasoli
1 godz. 10 min
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 godz.
Pasta bezjajeczna
5 min
Wegetariański gulasz z tofu
30 min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 godz. 10 min
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 godz.
Kotlety z komosy ryżowej
1 godz. 25 min
Wegetariański sos boloński z soczewicą
45 min
Kotleciki z marchewki
1 godz. 20 min