
Urządzenia i Akcesoria
Orientalne bułeczki na parze z mięsem drobiowym z rosołu
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
14 sztuk
Składniki
Ciasto
-
170 g mleka w temp. pokojowej
-
10 g świeżych drożdży pokruszonych
-
15 g cukru
-
300 g mąki pszennej
-
¾ łyżeczki proszku do pieczenia
-
25 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
Farsz
-
2 ząbki czosnku
-
10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
10 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
25 g oleju rzepakowego (patrz wariant)
-
350 g mięsa drobiowego ugotowanego, np. z rosołu, pokrojonego na kawałki
-
15 g sosu sojowego
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki soli
Formowanie i gotowanie
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
400 g wody
-
szczypiorek, świeży posiekany, do podania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
182 kcal /
761.4 kJ
Białko
7.8 g
Tłuszcz
8.1 g
Węglowodany
19.3 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
187.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Bułeczki bao z resztkami mięsa z sosem Hoisin
1 godz. 30 min
Roladki mięsne w cieście filo z sosem chili
1 godz. 25 min
Placki gozleme ze szpinakiem
1 godz. 15 min
Chinkali z mięsem i kolendrą
1 godz. 40 min
Jiaozi z wołowiną i porem
1 godz. 30 min
Bajgle z makiem
1 godz. 25 min
Precle nadziewane serem, salami i jalapeño
2 godz. 15 min
Chaczapuri adżarskie
1 godz. 45 min
Chińskie bułeczki na parze z wieprzowiną (Baozi)
2 godz. 10 min
Drożdżowe kluski z gotowanym mięsem
1 godz. 30 min
Kibiny litewskie
2 godz. 35 min
Bułeczki bao z szarpanym indykiem
2 godz. 20 min