
Urządzenia i Akcesoria
Orientalne bułeczki na parze z mięsem drobiowym z rosołu
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
14 sztuk
Składniki
Ciasto
-
mleka w temp. pokojowej170 g
-
świeżych drożdży pokruszonych10 g
-
cukru15 g
-
mąki pszennej300 g
-
proszku do pieczenia¾ łyżeczki
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski25 g
Farsz
-
ząbki czosnku2
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 - 15 g
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki10 g
-
cebuli przekrojonej na pół70 g
-
oleju rzepakowego (patrz wariant)25 g
-
mięsa drobiowego ugotowanego, np. z rosołu, pokrojonego na kawałki350 g
-
sosu sojowego15 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
Formowanie i gotowanie
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
wody400 g
-
szczypiorek, świeży posiekany, do podania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
182 kcal /
761.4 kJ
Białko
7.8 g
Tłuszcz
8.1 g
Węglowodany
19.3 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
187.4 mg