Orientalne bułeczki na parze z mięsem drobiowym z rosołu

Orientalne bułeczki na parze z mięsem drobiowym z rosołu

4.7 1.3K ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
14 sztuk

Składniki

Ciasto
  • mleka w temp. pokojowej
    170 g
  • świeżych drożdży pokruszonych
    10 g
    1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • cukru
    15 g
  • mąki pszennej
    300 g
  • proszku do pieczenia
    ¾ łyżeczki
  • oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
    25 g
Farsz
  • ząbki czosnku
    2
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    10 - 15 g
  • czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    10 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    70 g
  • oleju rzepakowego (patrz wariant)
    25 g
  • mięsa drobiowego ugotowanego, np. z rosołu, pokrojonego na kawałki
    350 g
  • sosu sojowego
    15 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 g
  • przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku (opcjonalnie)
    ½ łyżeczki
  • soli
    ½ łyżeczki
Formowanie i gotowanie
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • wody
    400 g
  • szczypiorek, świeży posiekany, do podania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 182 kcal / 761.4 kJ
Białko 7.8 g
Tłuszcz 8.1 g
Węglowodany 19.3 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 187.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...