
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g migdałów, ze skórką
-
50
g łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
lub 50 g łusek babki jajowatej, mielonych (patrz wskazówka) - 3 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego (12 g)
- 1 łyżeczka soli
- 160 g białek (z 5 jajek, patrz wskazówka)
-
45
g octu jabłkowego
lub 45 g białego octu winnego - 375 g gorącej wody
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 168.7 kcal / 705.8 kJ
- Białko
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Węglowodany
- 10 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 308.4 mg
Alternatywne przepisy
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 godz. 10 min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 godz.
Bezglutenowy zakwas owsiano-ryżowy
96 godz. 20 min
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2 godz.
Mąka migdałowa
5 min
Mąka gryczana
5 min
Bezglutenowy chleb życia
1 godz. 10 min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2 godz. 30 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2 godz. 30 min
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Chleb migdałowo-jogurtowy (bez mąki)
1 godz. 10 min