Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
TM6 TM5

Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe

4.2 (251 ocen)

Składniki

  • 300 g migdałów, ze skórką
  • 50 g łusek babki płesznik (psyllium), mielonych (patrz wskazówka)
    lub 50 g łusek babki jajowatej, mielonych (patrz wskazówka)
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego (12 g)
  • 1 łyżeczka soli
  • 160 g białek (z 5 jajek, patrz wskazówka)
  • 45 g octu jabłkowego
    lub 45 g białego octu winnego
  • 375 g gorącej wody

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
705.8 kJ / 168.7 kcal
Białko
6.8 g
Węglowodany
10 g
Tłuszcz
12.5 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
6.3 g
Sód
308.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy