Urządzenia i Akcesoria
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
1000 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
200 g kaszy gryczanej, prażonej
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
400 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
300 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
120 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
½ łyżeczki bazylii, suszonej (opcjonalnie)
-
700 g pomidorów dojrzałych, bez skóry, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1202.5 mg
Białko
17.6 g
Kalorie
1865.6 kJ /
445.9 kcal
Tłuszcz
10.2 g
Błonnik
14.5 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
77.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Strączkowy gulasz z czarnuszką i szpinakiem
13 godz. 35 min
Wegetariański gulasz z tofu
30 min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Wegańskie chili
40 min
Gulasz z soczewicy i buraków
55 min
Wegetariański sos boloński z soczewicą
45 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30 min
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1 godz. 20 min
Wegańskie leczo z ryżem
45 min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min