Urządzenia i Akcesoria
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
wody1000 g
-
soli2 łyżeczki
-
kaszy gryczanej, prażonej200 g
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbki czosnku3
-
oliwy z oliwek30 g
-
papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki1
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki400 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki300 g
-
czerwonej soczewicy, suszonej120 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
papryki wędzonej, mielonej½ łyżeczki
-
bazylii, suszonej (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
pomidorów dojrzałych, bez skóry, pokrojonych na 3-4 cm kawałki700 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
445.9 kcal /
1865.6 kJ
Białko
17.6 g
Tłuszcz
10.2 g
Węglowodany
77.5 g
Błonnik
14.5 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
1202.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30 min
Gulasz z zielonej soczewicy
55 min
Gulasz z soczewicy i buraków
55 min
Wegańskie chili
40 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1 godz. 20 min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 godz. 10 min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min
Wegetariański sos boloński z soczewicą
45 min
Wegańskie leczo z ryżem
45 min