Urządzenia i Akcesoria
Szarpana „bananina” w sosie BBQ
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
120 - 150 g czerwonej cebuli pokrojonej w 5 mm piórka
-
10 g oleju
-
4 - 6 skórek z bananów ekologicznych, średnio dojrzałych, umytych (ok. 150 g, patrz wskazówka)
-
20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego20 g cukru kokosowego
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
40 g koncentratu pomidorowego
-
2 łyżeczki sosu sojowego
-
1 łyżeczka octu balsamicznego1 łyżeczka czerwonego octu winnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
340 mg
Białko
2 g
Kalorie
414.5 kJ /
99 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM6, TM7)
1 godz.
Wegetariańska zupa gulaszowa z dyni; Kokosowy ryż ze smażonymi bananami
55 min
Wegańskie masło z aquafabą
2 godz. 25 min
Seitan
1 godz. 45 min
Wegańskie "mięso"
1 godz. 15 min
Gomasio z zieloną częścią pora
40 min
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
1 godz. 30 min
Lody jabłkowe z miętą
8 godz. 20 min
Wegańska zupa bananowa z curry
30 min
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25 min
Faszerowane bataty z majonezem banan-sriracha i surówką coleslaw
50 min
Szarpany jackfruit BBQ
25 min