Zupa krem z resztek warzyw

Zupa krem z resztek warzyw

4.6 763 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • białego chleba tostowego, w kromkach czerstwego, pokrojonego w 1,5 cm kostkę
    100 g
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    30 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
    20 g
  • warzyw, mieszanych resztek (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki
    700 g
  • wody
    500 g
  • soli
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 4 porcje

Kalorie 808.4 kcal / 3382.3 kJ
Białko 29.7 g
Tłuszcz 25.1 g
Węglowodany 118.8 g
Błonnik 26 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 4355.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...