
Urządzenia i Akcesoria
Kotleciki z marchewki
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
20 sztuk
Składniki
-
600 g wody plus dodatkowa do zwilżenia dłoni
-
700 g marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki
-
250 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia kotlecików
-
2 jajka
-
1 łyżeczka curry, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki chili, mielonego (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
210 g bułki tartej
-
50 g ziaren sezamu, białego
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
91.4 kcal /
382.6 kJ
Białko
2.9 g
Tłuszcz
3.4 g
Węglowodany
12.8 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
226.2 mg