Urządzenia i Akcesoria
Kotleciki z marchewki
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
20 sztuk
Składniki
-
600 g wody plus dodatkowa do zwilżenia dłoni
-
700 g marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki
-
250 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia kotlecików
-
2 jajka
-
1 łyżeczka curry, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki chili, mielonego (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
210 g bułki tartej
-
50 g ziaren sezamu, białego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
226.2 mg
Białko
2.9 g
Kalorie
382.6 kJ /
91.4 kcal
Tłuszcz
3.4 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
12.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 godz. 20 min
Nuggetsy z kalafiora w cieście z ciecierzycy
1 godz.
Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
1 godz.
Placki z selera i marchewki z dipem bazyliowym
55 min
Bolognese z kalafiorem
55 min
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 godz.
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1 godz. 10 min
Wegeburgery z kaszy jaglanej i buraka
1 godz. 15 min
Wegetariańskie burgery z fasoli
1 godz. 10 min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 godz. 10 min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Kotleciki pietruszkowe
25 min