Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g mieszanych ziół, świeżych, natki pietruszki i koperku, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 g oleju, plus dodatkowa ilość do smażenia
- 380 - 420 g resztek mięsa, ugotowanego, np. z kurczaka lub indyka, bez skóry i kości, podzielonego na kawałki
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 jajko, surowe
- 2 łyżki bułki tartej, plus dodatkowa ilość do panierowania
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 513.3 kJ / 122.7 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 328.4 mg
Alternatywne przepisy
Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu
2 Std.
Zupa koperkowa
45 min
Pasta z warzyw z rosołu
40min
Pulpety, o rety! Beaty Dobroszek-Trzebskiej
1h 10min
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
1sa 30 dk
Drożdżowe kluski z gotowanym mięsem
1sa 30 dk
Gołąbki bez zawijania
1h 20min
Kotlety pożarskie
40min
Marchewka z groszkiem na ciepło
20min
Buraczki na ciepło na szybko
30min
Marchewka na ciepło
35 min
Buraczki na ciepło
50min