Kotlety z mięsa z rosołu

Kotlety z mięsa z rosołu

4.2 1.2K oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
8 sztuk

Składniki

  • 10 g mieszanych ziół, świeżych natki pietruszki i koperku, tylko liście
  • 1 ząbek czosnku
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 380 - 420 g resztek mięsa, ugotowanego np. z kurczaka lub indyka, bez skóry i kości, podzielonego na kawałki
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 jajko surowe
  • 2 łyżki bułki tartej plus dodatkowa ilość do panierowania
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 122.7 kcal / 513.3 kJ
Białko 13.2 g
Tłuszcz 6.7 g
Węglowodany 2.7 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 328.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...