Urządzenia i Akcesoria
Kotlety z mięsa z rosołu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
8 sztuk
Składniki
-
10 g mieszanych ziół, świeżych natki pietruszki i koperku, tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
380 - 420 g resztek mięsa, ugotowanego np. z kurczaka lub indyka, bez skóry i kości, podzielonego na kawałki
-
2 jajka ugotowane na twardo
-
1 jajko surowe
-
2 łyżki bułki tartej plus dodatkowa ilość do panierowania
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
328.4 mg
Białko
13.2 g
Kalorie
513.3 kJ /
122.7 kcal
Tłuszcz
6.7 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
2.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kaszubskie kotlety rybne
35 min
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 25 min
Pasta z warzyw z rosołu
40 min
Drożdżowe kluski z gotowanym mięsem
1 godz. 30 min
Gołąbki bez zawijania
1 godz. 20 min
Kotlety pożarskie
40 min
Kotlety mielone
30 min
Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu
2 godz.
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Marchewka na ciepło
35 min
Buraczki na ciepło
50 min
Buraczki na ciepło na szybko
30 min