
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z warzyw, kurczak na parze, warzywne tagliatelle i sos musztardowy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
200 g cukinii małej, ze skórką
-
350 g marchewki
-
80 - 100 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
30 g masła
-
500 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
450 g warzyw, mieszanych np. ziemniaków, cukinii, marchewki, pokrojonych na 4 cm kawałki
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w paski (7 x 1,5 cm, patrz wariant)
-
sól do oprószenia
-
20 g śmietany, min. 30% tłuszczu (opcjonalnie)
Sos musztardowy
-
50 g śmietany UHT, 18% tłuszczu
-
1 łyżka musztardy
-
1 - 2 szczypty soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 żółtko (opcjonalnie)
-
estragon, świeży tylko liście, posiekane, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
359.3 kcal /
1503.4 kJ
Białko
33.3 g
Tłuszcz
14.8 g
Węglowodany
23.4 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Sód
471.9 mg