Zupa jarzynowa, roladki drobiowe i warzywa na parze

Zupa jarzynowa, roladki drobiowe i warzywa na parze

4.5 213 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

Roladki drobiowe
  • 50 - 60 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (7 x 0,5 cm)
  • 50 - 60 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (7 x 0,5 cm)
  • 50 - 60 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (7 x 0,5 cm)
  • 3 filety z piersi kurczaka, bez skóry (ok. 200 g każdy)
  • sól ilość do oprószenia kurczaka
  • pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia kurczaka
  • 6 plastrów sera gouda
Zupa jarzynowa i warzywa na parze
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g masła pokrojonego na kawałki
  • 100 g kapusty włoskiej pokrojonej na kawałki
    100 g kapusty, np. białej, pekińskiej
  • 250 g brukselki świeżej lub mrożonej, uprzednio rozmrożonej
  • 70 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 300 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 750 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • ¼ łyżeczki kminku, mielonego
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 200 g różyczek kalafiora
  • 100 g żółtej fasolki szparagowej, świeżej bez łyka, pokrojonej na kawałki
    100 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, bez łyka, pokrojonej na kawałki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 368.4 kcal / 1541.2 kJ
Białko 29.7 g
Tłuszcz 18.8 g
Węglowodany 21.8 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Sód 643.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...