Zupa jarzynowa, roladki drobiowe i warzywa na parze
TM6 TM5

Zupa jarzynowa, roladki drobiowe i warzywa na parze

4.5 (210 ocen)

Składniki

Roladki drobiowe

  • 50 - 60 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (7 x 0,5 cm)
  • 50 - 60 g żółtej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (7 x 0,5 cm)
  • 50 - 60 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (7 x 0,5 cm)
  • 3 filety z piersi kurczaka, bez skóry (ok. 200 g każdy)
  • sól, ilość do oprószenia kurczaka
  • pieprz czarny, mielony, ilość do oprószenia kurczaka
  • 6 plastrów sera gouda

Zupa jarzynowa i warzywa na parze

  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 100 g kapusty włoskiej, pokrojonej na kawałki
    lub 100 g kapusty, np. białej, pekińskiej
  • 250 g brukselki, świeżej lub mrożonej, uprzednio rozmrożonej
  • 70 g cukinii, pokrojonej na kawałki
  • 300 g ziemniaków, pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 750 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • ¼ łyżeczki kminku, mielonego
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka soli
  • 200 g różyczek kalafiora
  • 100 g żółtej fasolki szparagowej, świeżej, bez łyka, pokrojonej na kawałki
    lub 100 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, bez łyka, pokrojonej na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1541.2 kJ / 368.4 kcal
Białko
29.7 g
Węglowodany
21.8 g
Tłuszcz
18.8 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Błonnik
5.5 g
Sód
643.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy