Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie masło z aquafabą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
160 g
Składniki
-
110 g oleju kokosowego
-
1 łyżka oleju o neutralnym smaku1 łyżka oleju z pestek winogron
-
⅛ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
40 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby) (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka płatków drożdżowych
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki octu jabłkowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 10 g
Sód
73.3 mg
Białko
0.3 g
Kalorie
293.4 kJ /
70.1 kcal
Tłuszcz
7.7 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
0.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegańskie bezy
2h 45min
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
8h 10min
Chipsy z siemienia lnianego z dipem z buraków
4h 50min
Wegańskie „masło”
2h
Napój z nasion konopi
10min
Seitan
1h 45min
Wegańskie "mięso"
1h 15min
Wegański parmezan
25min
Wegański ser
6h 40min
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
1h 30min
Wegańska fasolka po bretońsku
13h 50min
Napój migdałowy z moczonych migdałów
6h 10min