Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z sosem bolognese z orzechów
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki40 g sera parmezan (opcjonalnie) pokrojonego na 3 cm kawałki
-
150 g orzechów laskowych lub innych orzechów, np. włoskich, migdałów lub orzechów mieszanych
-
2 - 3 łyżki ziół prowansalskich, suszonych
-
150 g cebuli, przekrojonej na pół150 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oleju
-
800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
100 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
30 g koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka bazylii, suszonej15 g liści bazylii, świeżych (opcjonalnie) plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
2 szczypty cukru
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
1 opakowanie makaronu, suchego, typu spaghetti (500 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
26.8 mg
Białko
22.6 g
Kalorie
3314.7 kJ /
792.2 kcal
Tłuszcz
32.9 g
Błonnik
11.6 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
106.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Letni sos do makaronu z pomidorami i ginem
35 min
Tortille z warzywami (TM6, TM7)
20 min
Makaron z wegańskim zielonym sosem i warzywami
35 min
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM5, TM6)
1 godz.
Makaron w sosie pomidorowym z chorizo i oliwkami
30 min
Pizza z klopsikami w pikantnym sosie
3 godz. 50 min
Potrawka warzywna z ryżem
30 min
Spaghetti Bolognese
40 min
Pieczone warzywa z sosem pomidorowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Wegańskie leczo z ryżem
45 min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM5, TM6)
40 min
Szybki sos pomidorowy
10 min