
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z sosem bolognese z orzechów
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan (opcjonalnie) pokrojonego na 3 cm kawałki40 g
-
orzechów laskowych lub innych orzechów, np. włoskich, migdałów lub orzechów mieszanych150 g
-
ziół prowansalskich, suszonych2 - 3 łyżki
-
pora pokrojonego w 2 cm plastry150 g
-
ząbki czosnku2
-
oleju30 g
-
krojonych pomidorów, z puszki800 g
-
wody plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu100 g
-
koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)30 g
-
liści bazylii, świeżych (opcjonalnie) plus dodatkowa ilość do dekoracji15 g
-
cukru2 szczypty
-
soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM1 łyżka
-
makaronu, suchego, typu spaghetti (500 g)1 opakowanie
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
792.2 kcal /
3314.7 kJ
Białko
22.6 g
Tłuszcz
32.9 g
Węglowodany
106.6 g
Błonnik
11.6 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Sód
26.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1 godz.
Letni sos do makaronu z pomidorami i ginem
35 min
Pizza marinara
1 godz. 35 min
Pizza z warzywami (TM6)
1 godz. 20 min
Makaron z wegańskim zielonym sosem i warzywami
35 min
Walentynkowa pizza serce
1 godz. 30 min
Makaron z wegetariańskim sosem bolońskim; Lody malinowo-bazyliowe
50 min
Makaron w sosie pomidorowym z chorizo i oliwkami
30 min
Faszerowane gnocchi z sosem pomidorowym
1 godz. 20 min
Klasyczny wolno gotowany sos boloński
5 godz.
Spaghetti Bolognese
40 min
Szybki sos pomidorowy
10 min