Z naczyniem kamionkowym do zapiekania „Betty” upieczesz soczystą pieczeń, dania z drobiu, sycące zapiekanki lub chleb, taki jak z piekarni. Poznaj nasze przepisy z użyciem naczynia do zapiekania „Betty”.
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2 godz. 20 min
Pszenno-żytni chleb z naczynia kamionkowego
2 godz.
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2 godz. 40 min
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
3 godz. 40 min
Kurczak pieczony z tapenadą i purée ziemniaczane z karmelizowaną cebulą
2 godz. 15 min
Gęś faszerowana
4 godz. 50 min
Perliczki pieczone z jałowcem
2 godz.
Kurczak w sosie zapiekany pod ciastem francuskim
55 min
Kurczak faszerowany ryżem
2 godz. 50 min
Pieczony boczek w pięciu smakach
9 godz. 15 min
Wiejska zapiekanka z purée z brukwi
2 godz. 20 min
Zapiekanka pasterska (shepherd's pie)
2 godz. 35 min
Pieczony schab z orzechami i pudrem z grzybów
1 godz. 40 min
Enchilady z ryżem, kurczakiem i warzywami
1 godz.
Zapiekanka z kalafiora
55 min
Clafoutis z rabarbarem
50 min
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
30 min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i koperkiem
1 godz.
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i pomidorami
1 godz.