
Urządzenia i Akcesoria
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
25 kromek
Składniki
-
wody letniej, plus dodatkowa ilość do namoczenia pokrywy naczynia kamionkowego500 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
mąki orkiszowej (typ 850), plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu500 g
-
mąki żytniej (typ 720)300 g
-
słonecznika łuskanego plus dodatkowa ilość do posypania chleba50 g
-
nasion kopru włoskiego, suszonych (opcjonalnie) mielonych2 szczypty
-
kolendry, mielonej (opcjonalnie)2 szczypty
-
kminku, mielonego1 łyżeczka
-
soli2 ½ łyżeczki
-
masło do natłuszczenia naczynia kamionkowego
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
129 kcal /
541 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
23 g
Błonnik
1.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOBRZE UPIECZONE
20 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 godz. 35 min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 godz. 30 min
Chleb jogurtowy
3 godz.
Chleb drwala
24 godz. 30 min
Chleb z ziarnami
2 godz. 30 min
Chleb czworaczek
1 godz. 30 min
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2 godz. 30 min
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1 godz. 45 min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 godz. 45 min
Chleb „bliźniak” na zakwasie (z naczynia kamionkowego)
16 godz. 30 min
Pszenno-żytni chleb z naczynia kamionkowego
2 godz.