Pieczony schab z orzechami i pudrem z grzybów

Pieczony schab z orzechami i pudrem z grzybów

4.4 130 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 porcji

Składniki

Farsz
  • 120 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 120 g cebuli przekrojonej na pół
  • 30 g masła
  • 25 g bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1 czubata łyżka pudru z grzybów (patrz wskazówka)
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Pieczony schab
  • 1200 g schabu wieprzowego w całości
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 1 łyżeczka szałwii, suszonej, otartej
  • 5 łyżek wody
Sos
  • 120 g wody
  • 2 łyżki pudru z grzybów (patrz wskazówka)
  • 1 ½ - 2 łyżeczki mąki pszennej
  • ¼ - ½ łyżeczki soli (opcjonalnie)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 35.5 g
Kalorie 1743.3 kJ / 416.4 kcal
Tłuszcz 27.9 g
Błonnik 1.5 g
Węglowodany 7.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...