Pieczony schab z orzechami i pudrem z grzybów
TM6 TM5

Pieczony schab z orzechami i pudrem z grzybów

4.3 (121 ocen)

Składniki

Farsz

  • 120 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 120 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 30 g masła
  • 25 g bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1 czubata łyżka pudru z grzybów (patrz wskazówka)
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Pieczony schab

  • 1200 g schabu wieprzowego, w całości
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 1 łyżeczka szałwii, suszonej, otartej
  • 5 łyżek wody

Sos

  • 120 g wody
  • 2 łyżki pudru z grzybów (patrz wskazówka)
  • 1 ½ - 2 łyżeczki mąki pszennej
  • ¼ - ½ łyżeczki soli (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1743.3 kJ / 416.4 kcal
Białko
35.5 g
Węglowodany
7.6 g
Tłuszcz
27.9 g
Błonnik
1.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy