Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i pomidorami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
500 g makaronu, suchego typu fussili
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
200 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
200 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
380 - 400 g krojonych pomidorów, z puszki (1 puszka)
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
200 g śmietany, 12% tłuszczu
-
1 łyżeczka pieprzu, mielonego
-
1 ½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
50 g koncentratu pomidorowego
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 - 3 pomidory pokrojone w 3 mm plastry
-
3 puszki tuńczyka, w sosie własnym (każda 180 g), odsączonego z zalewy
-
1 - 2 czerwone cebule pokrojone w 2 mm plastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1657.2 mg
Białko
40.3 g
Kalorie
2791.2 kJ /
666.7 kcal
Tłuszcz
24.2 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
13.3 g
Węglowodany
75 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ziemniaki z cukinią, szynką i sosem curry
50min
Zapiekanka ryżowa z mieloną wołowiną
1h
Spaghetti ze szpinakiem
30min
Zapiekanka makaronowa z dynią i serem
1h
Pastisio
1h 10min
Makaron z boczkiem i sosem porowym
40min
Zapiekanka z szynką i brokułem
1h 10min
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą
1h 10min
Zapiekanka makaronowa
45min
Lasagne z kurczakiem i szpinakiem
1h 45min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1h
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, papryką i kiełbasą
1h