Pszenno-żytni chleb z naczynia kamionkowego

Pszenno-żytni chleb z naczynia kamionkowego

4.7 94 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
18 kromek

Składniki

  • wody plus dodatkowa ilość do namoczenia pokrywy naczynia do zapiekania i zwilżenia dłoni
    550 g
  • masło do natłuszczenia naczynia kamionkowego
  • ziaren pszenicy
    400 g
  • ziaren żyta
    250 g
  • słonecznika łuskanego
    100 g
  • żytniego zakwasu chlebowego aktywnego (wskazówka)
    80 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
  • wody
    550 g
  • octu balsamicznego
    30 g
  • miodu
    1 łyżeczka
  • soli
    2 ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 183 kcal / 650 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 5.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...