
Urządzenia i Akcesoria
Pszenno-żytni chleb z naczynia kamionkowego
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
18 kromek
Składniki
-
wody plus dodatkowa ilość do namoczenia pokrywy naczynia do zapiekania i zwilżenia dłoni550 g
-
masło do natłuszczenia naczynia kamionkowego
-
ziaren pszenicy400 g
-
ziaren żyta250 g
-
słonecznika łuskanego100 g
-
żytniego zakwasu chlebowego aktywnego (wskazówka)80 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
wody550 g
-
octu balsamicznego30 g
-
miodu1 łyżeczka
-
soli2 ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
183 kcal /
650 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
24 g
Błonnik
5.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOBRZE UPIECZONE
20 Przepisów
Polska
Polska