Urządzenia i Akcesoria
Kurczak faszerowany ryżem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
-
3 ząbki czosnku
-
2 łyżki masła miękkiego
-
1000 g wody
-
2 ½ łyżeczki soli
-
75 g ryżu długoziarnistego
-
1 pomarańcza (ok. 230 g), ekologiczna
-
1 tuszka z kurczaka (ok. 1300 g), bez podrobów
-
2 łyżeczki przyprawy do kurczaka typu kebab-gyros
-
20 g oleju rzepakowego plus 2 łyżki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
120 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
30 g rodzynek
-
½ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
63.4 g
Kalorie
3297 kJ /
787 kcal
Tłuszcz
47 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
31.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grillowane podudzia z kurczaka w glazurze z whisky
50 min
Udka z kurczaka z porem zapiekane w sosie tatarskim
1 godz. 30 min
Śródziemnomorskie skrzydełka z ziołowo-pomarańczowym ryżem
1 godz.
Kaczka faszerowana mięsem i morelami, kasza gryczana z żurawiną
4 godz. 10 min
Grillowane kotlety ze schabu z masłem pomidorowo-czosnkowym
1 godz.
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2 godz. 40 min
Podudzia z kurczaka w sosie puttanesca (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 30 min
Rolada z karkówki z grzybami
2 godz. 35 min
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
3 godz. 40 min
Golonka w sosie piwnym
2 godz. 20 min
Skrzydełka Buffalo
2 godz. 10 min
Zapiekany kurczak z warzywami w sosie pomidorowym
2 godz. 15 min