
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z kalafiora
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
sera gruyère pokrojonego na kawałki200 g
-
wody500 g
-
różyczek kalafiora1000 g
-
mąki pszennej50 g
-
masła40 g
-
mleka500 g
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku½ łyżeczki
-
pieprzu białego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku2 szczypty
-
gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)1 - 2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
310.6 kcal /
1299.7 kJ
Białko
16.9 g
Tłuszcz
19.6 g
Węglowodany
19.1 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Sód
528.3 mg