
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z kalafiora
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
sera gruyère pokrojonego na kawałki200 g
-
wody500 g
-
różyczek kalafiora1000 g
-
mąki pszennej50 g
-
masła40 g
-
mleka500 g
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku½ łyżeczki
-
pieprzu białego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku2 szczypty
-
gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)1 - 2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
310.6 kcal /
1299.7 kJ
Białko
16.9 g
Tłuszcz
19.6 g
Węglowodany
19.1 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Sód
528.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ciasto kalafiorowe
1 godz. 15 min
Kalarepy faszerowane mięsem z indyka
1 godz. 25 min
Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką
55 min
Suflety kalafiorowe
55 min
Kremowa potrawka z kukurydzy (Creamed Corn)
30 min
Quiche z brokułami i kalafiorem
1 godz. 50 min
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40 min
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
1 godz.
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1 godz.
Tort porowy
1 godz. 30 min
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1 godz.
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 godz.