Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z kalafiora
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
200 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki200 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
500 g wody
-
1000 g różyczek kalafiora
-
50 g mąki pszennej
-
40 g masła
-
500 g mleka
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
2 szczypty pieprzu białego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
528.3 mg
Białko
16.9 g
Kalorie
1299.7 kJ /
310.6 kcal
Tłuszcz
19.6 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Węglowodany
19.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kremowe gratin z jarmużu
55 min
Sałatka brokułowa
30 min
Nadziewane warzywa
1 godz. 20 min
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
1 godz.
Krążki cukinii nadziewane masą serową
55 min
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40 min
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1 godz. 35 min
Placek lotaryński
45 min
Quiche z brokułami i kalafiorem
1 godz. 50 min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 godz.
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1 godz.
Tort porowy
1 godz. 30 min